OLEJ NEEM - Z MIODLI INDYJSKIEJ Zobacz większe

OLEJ NEEM - Z MIODLI INDYJSKIEJ 50ML - ETIA

Naturalny, nierafinowany, kosmetyczny, tłoczony na zimno olej z nasion drzewa miodli indyjskiej /stosowany w wielu preparatach ajurwedy/. Zawiera znaczne ilości NNKT oraz witaminy C i E. Ze względu na działanie antybakteryjne, przeciwwrzodowe, grzybobójcze i łagodzące jest często stosowany w leczeniu egzem, łuszczycy, grzybic, łupieżu oraz stanów zapalnych. Reguluje pracę gruczołów łojowych, zmniejsza ilość wydzielanego sebum, likwiduje pryszcze. Doskonały jest na paznokcie, włosy oraz do cery zniszczonej, suchej i skłonnej do wyprysków. UWAGA! Oleju nie należy stosować do pielęgnacji skóry dziecka i kobiet w ciąży. W temperaturze poniżej 23oC zastyga.



Idealna baza do mieszanek z olejkami eterycznymi
Skład: Azadirachta Indica (Neem) Seed Oil
Kraj pochodzenia: Indie

Zasady Stosowania Produktu

Więcej szczegółów

Ostatnie egzemplarze!

12,99 zł

Sposób użycia:

• Mieszać z innym oleje nośnikowym np. olejem ze słodkich migdałów BIO lub olejem z pestek moreli) do 90% i stosować bezpośrednio na skórę,

• Stosować w olejowych kąpielach w rozcieńczeniu z innym oleje nośnikowym (wcierać we włosy i skórę głowy, potem zmyć delikatnym szamponem). Silnie nawilża suchą skórę głowy, wzmacnia włosy od cebulek stymulując ich wzrost oraz pomaga szybko pozbyć się łupieżu.

• W rozcieńczeniu z innym olejem nośnikowym i dodatkiem olejku z drzewa herbacianego tworzy serum o silnym działaniu na walkę z trądzikiem

• stosować jako dodatek do kremów i balsamów - zwiększa działanie kosmetyku w walce z suchą skórą,

• silny dodatek o właściwościach bakteriobójczych i grzybobójczych do kąpieli stóp - pomaga zwalczyć grzybicę stóp,

• mieszany z olejem z nasion dzikiej róży i stosowany punktowo regeneruję drobne skaleczenia i rany,

• stosować jako dodatek aromaterapeutyczny do masaży, który pomoże przywrócić zdrowie psychiczne

23 produktów tej samej kategori: